Wie is Lunsje.nl

Lunsje.nl is een initiatief van mezelf. Ik heb zelf een schoolgaande dochter en ben mede door eigen ervaring, gesprekken met ouders en niet in de laatste plaats doordat veel scholen op een continurooster overstappen, op het idee gekomen van lunsje.nl.

Verantwoorde schoollunches

Door aandacht van de media waarbij nadruk wordt gelegd op verantwoorde voeding op de scholen, wordt er ook steeds meer zorg besteed aan gevarieerd eten voor kinderen. Iedere ouder was daar al van doordrongen en zal dat dan ook nastreven. Als ouder wil je dat je kind verantwoord en gevarieerd eet maar door het, soms onder tijdsdruk staande, ochtendritueel kan de bereiding daarvan er wel eens bij inschieten. Dan is het heel erg fijn als die werkzaamheden uit handen kunnen worden genomen waardoor je dag een stuk ontspannender kan beginnen.

Bovendien is uit onderzoek van het afgelopen schooljaar 2017 gebleken dat de kinderen het een feest vinden om een lunsje te krijgen. Ze kijken er naar uit, kiezen het vaak zelf uit wat ze gaan eten en alles wordt opgegeten ondanks de vaak korte lunch pauze.

Waarom Lunsje.nl?

De kinderen (of de ouders) kunnen zelf kiezen wat hun lunch wordt, op die manier wordt het lunchen nog leuk ook. Wij zorgen ervoor dat je kinderen dagelijks een verantwoorde en gevarieerde lunch op school nuttigen. Wij bereiden de lunches met onder andere vers bruin brood en verantwoord broodbeleg. Elke dag fruit en/of groente en een extraatje, bijvoorbeeld een plakje ontbijtkoek of een hartig spiesje. De lunches worden voor lunchtijd bezorgd op school en zijn te bestellen vanaf € 2,50, dit is een standaard lunch met bijvoorbeeld een broodje en 2 extra's.