Wie is Lunsje.nl

Lunsje.nl is een initiatief van Franciska Terkoolt. Franciska heeft zelf een schoolgaande dochter en is mede door eigen ervaring, gesprekken met ouders en niet in de laatste plaats doordat veel scholen op een continurooster overstappen, op het idee gekomen van lunsje.nl.

Gezonde schoollunches

Door aandacht van de media waarbij nadruk wordt gelegd op verantwoorde voeding op de scholen, wordt er ook steeds meer zorg besteed aan gezond en gevarieerd eten voor kinderen. Iedere ouder was daar al van doordrongen en zal dat dan ook nastreven. Als ouder wil je dat je kind gezond en gevarieerd eet maar door het, soms onder tijdsdruk staande, ochtendritueel kan de bereiding daarvan er wel eens bij inschieten. Dan is het heel erg fijn als die werkzaamheden uit handen kunnen worden genomen waardoor je dag een stuk ontspannender kan beginnen.

Komt je dit bekend voor?

Kinderen en ouders hebben over het algemeen overvolle dagen. Denk aan sporten, naschoolse activiteiten en kinderfeestjes. De ochtenden zijn daarbij soms al een stressvol begin van de dag.

"De wekker gaat; Kinderen uit bed (proberen) te halen, kleding uitzoeken en zorgen dat ze zich gaan aankleden of als ze nog te klein zijn helpen met aankleden, jezelf aankleden, ontbijt klaarmaken, zorgen dat ze hun ontbijt opeten.., ruzietjes sussen tussen broers/zussen, tussendoor ergens tijd vinden om de lunchtrommels klaar te maken met de vraag hoe deze vandaag verantwoord te vullen, zorgen dat ze hun tanden gaan poetsen, haren kammen en bij de meisjes vlechtjes, staartjes of knotjes maken, dan tussen alle ochtendrituelen door zelf ook nog ontbijten, tanden poetsen etc en dan uiteindelijk is iedereen dan klaar voor vertrek voor peuterschool, basisschool en de ouders voor het werk!"

Waarom Lunsje.nl?

Om die ochtenden relaxter voor de ouders en kinderen te laten beginnen kan je een belangrijke taak uit het ochtendritueel aan ons overdragen. Wij zorgen ervoor dat je kinderen dagelijks een gezonde en gevarieerde lunch op school nuttigen. Wij bereiden de lunches met onder andere vers bruin brood en verantwoord broodbeleg. Elke dag fruit en/of groente en een extraatje, bijvoorbeeld een plakje ontbijtkoek of een hartig spiesje. De lunches worden voor lunchtijd bezorgd op school. Er is keuze tussen een standaard lunch €2,50 of een extra lunch voor de grote eter €3,50.